dinsdag 20 september 2011

DAY 22 - It is cold

Ski had vanochtend gebeld:
Christian, Ski, Joost, Jaelah en Luuk zijn in het basiskamp om te rusten. Het is koud, het meer was voor een deel bevroren, en zonnig in de morgen. Zij zullen hier blijven tot donderdag. Daarna gaan zij naar kamp 2 via het ABC om wat spullen op te halen. Voor Joost is het onzeker of hij op tijd geacclimatiseerd is, maar verwacht wel naar het 6008m punt te bereiken deze week.

Ook heeft Ski een sms gestuurd vanavond:
Het is koud geworden. Het was zonnig in de morgen, maar er is een beetje hagel en sneeuw gevallen vanmiddag. Op dit moment vriest het. Tandpasta wat in de tent ligt, is bevroren! Het bovengenoemde deel van het team blijft morgen nog in het basiskamp en gaat donderdag naar het ABC en daarna door naar kamp 2. De andere vier in de groep van Martijn gaan donderdag een poging naar de top wagen.


Call fm Ski this morning :Christian, Ski, Joost, Jaelah and Luuk are in BC to rest. It is cold, the lake is frozen for some part in the morning but sunny. They will stay there until thursday to rest. Then they will go straight from BC, pick up things in ABC then up to Camp 2. Joost is not sure to be acclimatized in time. However he should do a 6008 m pinnacle this week.

Txt fm Ski this evening:
It is getting cold. Sunny morning but little snow and hail this afternoon. It is freezing now. The toothpaste inside the tent is frozen ! They stay at Base Camp tomorrow and go to ABC and Camp 2 thursday and will try to summit saturday. Martijn group of 4 will try to summit thursday.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten